Båtgruppen och LM DYKs fartyg Storsjön

Storsjön vid Riksäpplet
Storsjön vid Riksäpplet, Dalarö skans, sommaren 2002.
Foto: Christian Hollmann © 2003

Allmänt

 

Sedan våren 1998 äger LM DYK ett eget dykfartyg som heter Storsjön.

Data om Storsjön:

  • Längd 14.5 m

  • Bredd 3.80 m

  • Deplacement ca 25 ton.

Storsjön ligger i året runt och om isläget tillåter så görs utfärder året runt. På dagsutfärder kan vi ta 10 passagerare (+ 2 som besättning) och på utfärder med övernattning så tar vi 6 deltagare (+ 2 som besättning). Ombord på Storsjön har vi en kompressor som klarar 200 bar och 300 bar.

För att Storsjön skall fungera och vara så trivsam som vi medlemmar upplever att hon varit hittills så behöver vi alla på ett eller annat sätt dra vårt strå till stacken. Vill du veta mer om vad som förväntas av dig, vare sig du är ombordvarande, medlem i båtgruppen, kompressorskötare eller något annat, så kan du få riktlinjer i dokumentet Utfärdsregler då du är med på utfärder. Klubben ordnar så kallade meckar dagar eller helger och då förväntas de som kan att ställa upp och hjälpa till. Reglerna bör betraktas om något att stödja sig på för dig som vill hjälpa till att hålla båten attraktiv på alla områden på både kort och lång sikt, inte som en lag- eller regelbok. Dyk vackert och njut av de möjligheter det ger att ha båten i vår ägo. Glöm inte hur viktig just Din insats är i vår klubb.

Båtplats

Storsjön har en vinterplats centralt i Stockholm. Under sommarhalvåret finns Storsjön i skärgården, numera mest på Wik-Inn Marina (karta; mer info) på Herrön nere vid Nynäshamn.

Felrapportering

För felrapportering angående båten används verktyget Mantis: http://lmdyk.se/mantis

Båtgruppen

Båtgruppen ansvarar för att underhåll och ombyggnader genomförs på Storsjön. Båtgruppen försöker organisera arbetet och kommer med jämna mellanrum behöva hjälp av LM DYKs medlemmar. Utan medlemmarnas idéella insatser så fungerar inte båten.

Båtgruppen består av

  • Mikael Andersson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)
  • Mattias Sandström
  • Bo Sjösten (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)

Om du är intresserad av att delta i båtgruppens arbete, kontakta någon av ovanstående personer.

   
Sponsor:
   

På gång...  

Inga händelser
   

LMDYK på FB  

SFbBox by diaita

   
© Allt innehåll tillhör LMDYK om inget annat anges.