Huvudsida

Från DYKOPEDIA
Hoppa till: navigering, sökVälkommen till dykopedia, http://dykopedia.lmdyk.se.

Antal artiklar: 900
Det här är en helt öppen "dykpraxis" eller beskrivning av metoder, utrustning, medicin etc. Allt som har med dykning att göra. Det är fritt fram att redigera texten.

Dykklubben LMDYK fungerar som värd för sidan men i övrigt står Dykopedian helt utan LMDYKs ordinarie verksamhet och kontroll.

Observera att alla bidrag till Dykopedia är att betrakta som utgivna under GNU Free Documentation License (se Wikipedia:copyright för detaljer). Om du inte vill ha din text redigerad och kopierad efter andras gottfinnade så skall du inte skriva någon text här. Du lovar oss också att du skrev texten själv, eller kopierade från public domain eller liknande fri resurs.

LÄGG ALDRIG UT UPPHOVSRÄTTSSKYDDAT MATERIAL HÄR UTAN FÖRFATTARENS TILLÅTELSE!
Läsare och skribenter på denna site har olika bakgrund, utbildning, erfarenhet och riskbenägenhet. Det som fungerar för en person kan vara direkt olämpligt för en annan. Var källkritisk!

OBSERVERA ATT DE RÅD SOM GES HÄR INTE PÅ NÅGOT SÄTT GARANTERAS VARA OFARLIGA. ALLT DU ANVÄNDER HÄRIFRÅN GÖR DU PÅ EGEN RISK.
Om du har en annan åsikt hur saker och ting ska göras, ge gärna din version istället för att ta bort andras versioner.

Läs gärna Wikipedias Wikipedias Introduktion och Nybörjarkurs om du inte har använt wiki tidigare. Här hittar du några andra dyk-Wikis.

Please see documentation on customizing the interface and the User's Guide for usage and configuration help.


Visste du att...

Fri Uppstigning ursprungligen utvecklades för att rädda ubåtsbesättningar?

Arne Zetterström tillverkade en egen dykapparat redan vid 16 års ålder?

Cave Excursions fyller 1 100 000 liter nitrox i veckan?

Basic Cave Diving: A Blueprint for Survival är en bok skriven av Sheck Exley?

Att det finns många kurser för den som vill börja med Grottdykning?


Aktuella ämnen


Läsvärd artikel

Mer om syrgas

Oxygen, eller som den populärt kallas: syrgas, är en förutsättning för människans och alla högre djurs fortlevnad. Vi alla är anpassade för att leva i en atmosfär med ca 1/5 oxygen och resten inertgas. Så länge allt förblir på detta vis händer inget akut, men om man utsätter människan för annorlunda förhållanden kan både akuta och kroniska problem uppstå.


Dykopedia

Senaste nytt

  • Vi har haft problem med robotar som loggat in och förvanskat information. Har lagt ned ett stort arbete på att ta bort detta och förhindra nya problem.

--WikiSysop 6 april 2012 kl. 23.56 (CEST)


  • Dykopedian startades 2006-02-27 av Mikael Andersson, lmdyk.